Overslaan en naar de inhoud gaan

Binnen 6 minuten...

Leo Opmeer, gemeente Stichtse Vecht stelt 2 AED's ter beschikking aan de stichting
Leo Opmeer, gemeente Stichtse Vecht, stelt 2 AED's ter beschikking aan Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht

In Nederland krijgt jaarlijks 1 op de 1.000 inwoners een hartstilstand. Als de slachtoffers binnen 6 minuten gereanimeerd worden, vergroot dit de overlevenskans aanzienlijk. Wachten op een anbulance duurt te lang, dus burgerhulpverleners in de buurt maken hier echt het verschil. Zij kunnen de tijd overbruggen door zo snel mogelijk met hartreanimatie te starten. Een goed netwerk van AED's in de buurt maakt het hen wat gemakkelijker.

Stichting Hartreanimatie Stichtse Vecht is opgericht met als doel binnen de gemeente Stichtse Vecht:

  • voldoende toegankelijke AED's te plaatsen die 24/7 bereikbaar zijn en
  • een sluitend netwerk van burgerhulpverleners te realiseren 

Tijdens de Beursvloer werd een match gesloten met Rietje Beeren van het bedrijf Soyla. Zij zet zich in om binnen Breukelen zoveel mogelijk AED's buiten de gesloten deuren van een organisatie of bedrijf te krijgen zodat iedereen, als de nood aan de man is, hier op elk moment van de dag gebruik van kan maken.
Tevens is zij coordinator voor Breukelen.

Heeft u een AED hangen die u aan de buitengevel van uw bedrijf of andere 24/7 toegankelijke plaats wilt hangen, neem dan contact op via beeren@hartreanimatiestichtsevecht.info 

Geinteresseerd in burgerhulpverlener, coordinator of op een andere manier uw steentje bij te dragen? Kijk voor meer informatie op:
http://www.hartreanimatiestichtsevecht.info/aa/