Skip to main content

Het werd een boekje!

Tue, 03/09/2010 - 00:00

Ik dacht aan een brief, een folder misschien...? Het werd een boekje. Eentje om trots op te zijn! Met mijn ding in de aanbieding (wat kan ik? schrijven!) stapte ik in 2008 de beursvloer op. De vraag was wie ik blij kon maken met een tekstje of een tweede blik op een zelfgemaakte brief of notitie. Mij zou het, als freelancejournalist en tekstschrijver, wat naamsbekendheid kunnen opleveren.

Om me heen zag en hoorde ik 'matches' tot stand komen; de vraag naar mijn talent kon ik niet zo gauw ontdekken. Hm… jammer. Maar buurvrouw Petra van Dijk (destijds matchmaker voor Speel-o-theek de Speelwissel) zag die vraag wél! Brassband Breukelen zocht iemand die zijn jubileumboekje wilde schrijven, ruim op tijd voor het jubileumjaar 2010, waarin de band zijn 18e lustrum viert. Gelukkig maar, want deze vraag was van een andere orde dan ik had verwacht. Even schrikken zelfs: een boekje?! Daar zou heel wat tijd in gaan zitten. Maar, nee zeggen was geen optie. Dit was een unieke kans!

En tijd ging erin zitten! Maar met heel veel plezier en betrokkenheid en de ambitie om er op mijn manier iets leuks van te maken voor een ontzettend leuke club mensen. 

Het jubileumboekje is een plaatje geworden; voor de brassband een leuk en compleet historisch overzicht, verpakt in het reilen en zeilen van de band en zijn leden anno 2010, voor mij een prachtig visitekaartje. Véél mooier dan het gloednieuwe exemplaar waarmee ik naar de beursvloer kwam. Uiteraard mede dankzij Wim Dijkers, die voor de vormgeving tekende, en die al lezend ook steeds enthousiaster werd. Voor mij ging een boekje open over de brassbandwereld, ik hoop nu ook voor anderen. Brassband blij, ik blij, en wie weet straks nog blijer, als dit vruchten gaat afwerpen. Dank, beursvloer, voor deze kans!

Monique Linnemann.